Klantverhalen

Iwan haar reden voor een wilsverklaring

Ik wil alles geregeld hebben voor mijn man, mocht mijn ziekte terugkeren.

Iwan (43)

"Het was voor mij heel belangrijk om mijn wilsverklaringen op te stellen en een vertegenwoordiger aan te wijzen, aangezien bij mij zo’n twee jaar geleden een hersentumor is ontdekt. Deze kon met een operatie gelukkig succesvol worden verwijderd en na bestraling het gaat op dit moment goed met mij, maar terugkeer van de tumor is helaas niet uitgesloten. Ik blijf voorlopig onder controle staan en heb een tijdlang helemaal niet kunnen werken. Door alle gebeurtenissen ben ik echt wel anders naar het leven gaan kijken. 

Wat hadden mijn man en ik gedaan als de operatie was misgegaan, en ik eruit was gekomen met een lichamelijke of geestelijke beperking? Of wat als de ziekte terugkomt en ik weer allerlei nieuwe behandelingen moet ondergaan? 

Wat zouden mijn wensen zijn als ik daardoor wilsonbekwaam wordt, waar en door wie wil ik verzorgd worden, wanneer zou ik niet langer mee willen leven? Moeilijke vragen, maar ze vroegen wel om een antwoord. 

Samen met Edgar ben ik gaan zoeken naar de mogelijkheden om mijn wensen vast te leggen. We ontdekten dat je dit makkelijk en voordelig online kan regelen bij Voor-Morgen. 

Zo heb ik een heel compleet en overzichtelijk document kunnen opstellen, waarin ik ben voorbereid op het ergste scenario denkbaar. Nu ik dat geregeld heb, voel ik meer rust om te genieten van alles wat het leven mooi maakt en wat mij hopelijk nog heel lang gegund is: mijn werk als tuinarchitect, het zien opgroeien van mijn petekind Floor en een gelukkig leven met Edgar!"

Bekijk de andere motivaties

"Ik regel zelf. Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid."

"Ik laat artsen en familie mijn medische wensen weten."

"Ik voorkom dat ik eindig in een zieken- of verzorgingshuis."