Klantverhalen

Peter zijn reden voor een wilsverklaring

Ook jonge mensen kunnen een ernstig ongeluk krijgen en te maken krijgen met wilsonbekwaamheid.

Peter (28)

"Doordat ik werk als verpleger in een groot revalidatiecentrum, weet ik helaas erg goed dat er voor sommige patiënten geen herstel meer mogelijk is. Ondanks onze goede zorg en specialisten, blijven sommige patiënten voor altijd verlamd en leren niet meer praten. Het is naar om te zien dat soms ook jonge mensen in zo’n uitzichtloze situatie terecht komen. Het hoort bij mijn werk om patiënten te helpen om te gaan met hun beperkingen, maar er zijn grenzen van wat je van iemand kan vragen. Ik heb vaak gedacht: wanneer zou het voor mijzelf niet meer hoeven?

Toch kwam ik pas in actie toen mijn vriendin en ik een tijdje geleden een auto-ongeluk kregen. We waren onderweg naar de repetitie van de band waarin we allebei spelen, toen een tegenligger op ons inreed. Wonder boven wonder had niemand niets ernstigs, maar de schrik zat er goed in en ik besloot eindelijk actie te ondernemen. 

Ik kwam erachter dat ik mijn wilsverklaringen zelf online kon opstellen bij Voor-Morgen. Het was heel makkelijk om te doen. Ik heb daar mijn euthanasie verzoek opgesteld en mijn behandelverbod. Mocht ik zelf ooit wilsonbekwaam worden en uitzichtloos en onomkeerbaar lijden, dan weten mijn dierbaren wat ik wil."

Bekijk de andere motivaties

"Ik laat artsen en familie mijn medische wensen weten."

"Ik voorkom dat ik eindig in een zieken- of verzorgingshuis."