De Digitale Wilsverklaring van Voor-Morgen

Een online document waarin je de wensen over jouw behandeling en medische zorg vastlegt voor het moment dat je dat zelf niet meer kan aangeven.

Stel jouw Digitale Wilsverklaring op Maak eerst kennis: wie zijn wij?

De Digitale Wilsverklaring van Voor-Morgen

Een helder document waarin je de wensen over jouw behandeling en medische zorg vastlegt voor het moment dat je dat zelf niet meer kan aangeven. Omdat het digitaal is beschik je altijd over de meest actuele versie en is deze altijd overal online beschikbaar voor jouw naasten en jouw arts. En omdat je je met iDIN hebt geïdentificeerd staat je identiteit vast en is zeker dat jij de opsteller bent. 

 

Wat staat er in je Digitale Wilsverklaring?

 • Jouw persoonlijke verhaal. Jouw motivatie voor het opstellen van de verschillende wilsverklaringen. Je persoonlijke wensen en antwoorden geven je artsen en vertegenwoordiger een duidelijk beeld van wie je bent, wat je wensen zijn en hoe je die wensen uitgevoerd wilt hebben.
 • Ook kun je een video opnemen waarin je jouw motivatie en keuzes persoonlijk toelicht. Een geschreven tekst kan soms op meerdere manieren worden opgevat. Met een video zijn jouw wensen nog persoonlijker, duidelijker en overtuigender.

 

Hoe stel je de Digitale Wilsverklaring op?

Het opstellen zelf is eenvoudig. Waar de tijd en energie in gaat zitten, is het bepalen van je wensen en die afstemmen met je partner of naasten. Om je daarbij te helpen hebben we een Stappenplan voor je gemaakt. Dat ontvang je nadat je de betaling in orde gemaakt hebt en voordat je jouw Digitale Wilsverklaring gaat opstellen.

In het Stappenplan staat per wilsverklaring een toelichting op de vragen die je moet beantwoorden. Ook geven we je antwoordmogelijkheden. Als je over die zaken vooraf goed hebt nagedacht, is het invullen eenvoudig. Het Stappenplan is ook erg handig bij het overleg met je naasten. Kom je er toch niet uit, dan helpen wij je graag!

 

In 5 stappen de Digitale Wilsverklaring van Voor-Morgen opstellen

 1. Veilig inloggen op ons platform
  Je identificeert je met iDIN. Dat is de veilige en vertrouwde methode van je eigen bank. Hiermee staat je identiteit in je Digitale Wilsverklaring met 100% zekerheid vast. Je artsen en verzorgers weten met zekerheid dat jij de opsteller bent van deze wilsverklaring.


 2. Motivatie opgeven en wilsverklaringen kiezen
  Eerst vul je een aantal algemene vragen in over jouw reden en wensen met betrekking tot je wilsverklaring. Daarna kies je de wilsverklaringen die je wil vastleggen. Voor elk onderdeel zijn er diverse meerkeuze vragen. Die kun je een toelichting geven. Teven is een belangrijke mogelijkheid die keuzes nog duidelijker te maken met het opnemen van een video.

 3. Vertegenwoordiger(s) en (huis)arts toevoegen
  Vermeld de namen en gegevens van je vertegenwoordiger(s) en (huis)artsen. Vergeet niet de telefoonnummers te vermelden. Daarmee kan de (huis)arts contact opnemen met je gekozen vertegenwoordigers.

 4. Controleren en opslaan
  Controleer de samenvatting. Hierin staat wat welke keuzes jij hebt gemaakt, of je een 2e vertegenwoordiger hebt opgegeven en of je een video hebt opgenomen.

 5. Afrekenen en downloaden
  Met iDEAL kun je je Digitale Wilsverklaring afrekenen en het abonenment regelen. Daarna kun je de door jouw opgestelde Digitale Wilsverklariung downloaden en bewaren op je PC, laptop etc. Je ontvangt een email voor het verzenden van je Digitale Wilsverklaring naar je vertegenwoordigers en huisart met instructie hoe zij die kunnen opene ne gebruiken.

 

Digitale Wilsverklaring

Een Digitale Wilsverklaring is altijd actueel, 24/7 overal bereikbaar en eenvoudig aan te passen. Het abonnement loopt 1 jaar. Na 11 maanden ontvang je van Voor-Morgen een herinnering per email voor het verlengen en actualiseren van jouw Digitale Wilsverklaring.

Wat heb je na het invullen van de Digitale Wilsverklaring?

 • Een online document met daarin: alle wilsverklaringen die je hebt opgesteld, je persoonlijke video en de gegevens van je vertegenwoordiger en huisarts.
 • Een wilsverklaring die 24/7 beschikbaar is en alleen door jou aangepast kan worden.
 • Een pdf voor je eigen administratie en om met je huisarts en je naasten te kunnen bespreken.
 • Een unieke code voor jouw huisarts en vertegenwoordiger waarmee ze, indien nodig, eenvoudig jouw wilsverklaring kunnen inzien en daarmee altijd zeker weten dat het jouw verklaring en tevens de meest recente versie is.
 • Handige reeds geschreven e-mails om eenvoudig de informatie over je wilsverklaring aan je huisarts en vertegenwoordiger te sturen.

Euthanasieverzoek
Petra (63 jaar oud)

“Ik kwam erachter dat ik mijn wilsverklaring zelf online kon opstellen bij Voor-Morgen. Heel makkelijk om te doen. Ik heb een euthanasieverzoek en een behandelverbod opgesteld. Mocht ik ooit wilsonbekwaam worden, dan weten mijn dierbaren en mijn huisarts wat ik wil."

Brochure afbeelding

Meer informatie?

Wil je meer weten over wilsonbekwaamheid en over de voordelen van een wilsverklaring? Download dan onze uitgebreide brochure! Ook erg handig als je dit met je naasten wil bespreken.

Download de brochure

Volgende stap

 

Vraagteken icoon png
Graag een voorbeeld?
Klik op de knop om hem te downloaden
Meer informatie
Pen en papier icoon png
Wilsverklaring opstellen?
Klik op de knop om gelijk te beginnen.
Begin met opstellen