Digitale Wilsverklaring
Voor-Morgen adviseert de Digitale Wilsverklaring aan je (huis)arts te sturen en je wilsverklaringen met je arts te bespreken. Je vertegenwoordiger en (huis)arts bespreken je wensen als jij wilsonbekwaam bent geworden.
Ja. De wetgever stelt dat een wilsverklaring in iedere vorm opgesteld mag worden. Van belang is dat je op het moment van opstellen wilsbekwaam bent, je kunt aantonen dat je de verklaring uit eigen vrije wil hebt opgesteld en dat jij je bewust bent van de gevolgen. Het moet ook duidelijk zijn dat jij zelf de opsteller bent.
Bij Voor-Morgen identificeer jij je met iDIN, heb je de mogeijkheid om een persoonlijke video op te nemen, licht jij je antwoorden toe en onderteken je jouw verklaring met een handtekening en een datum. Daarmee is je verklaring rechtsgeldig.
Ja. Je gegevens worden versleuteld bewaard op een server van een in Nederland gevestigd bedrijf en die op Nederlandse bodem staat. Zie ook de 'veiligheids-verklaring' op de website.
Jouw Digitale Wilsverklaring heeft een Unieke Code. Deze moet je delen met je vertegenwoordiger. Als jouw vertegenwoordiger de Unieke Code in combinatie met je geboortedatum invoert op https://app.voor-morgen.nl/controleren wordt je Digitale Wilsverklaring zichtbaar. In de geopende Digitale Wilsverklaring staat wie de vertegenwoordiger is. Je vertegenwoordiger identificeert zich vervolgens met een officieel identiteitsbewijs.
Ja, het is verstandig om je Digitale Wilsverklaring met je huisarts te bespreken. Bij een euthanasieverzoek is het noodzakelijk!
Het is voor voor je zorgverleners en naasten fijn als je duidelijk bent over je behandel- en zorgwensen. Gebruik daarvoor de keuze antwoorden en de vrije tekstblokken. Leg zoveel mogelijk uit. Ook kun je gebruikmaken van een video opaname waarin je mondeling je wensen kan toelichten.
Ja dat kan. Er is een '1e vertegenwoordiger' en een 'vervangend vertegenwoordiger'. De artsen willen één aanspreekpunt. Zij overleggen met de vervangend vertegenwoordiger als de 1e vertegenwoordiger de taak niet kan uitoefenen.
Ja, je kunt 24 uur per dag je Digitale Wilsverklaring aanpassen en wijzigen.
Bespreek de wijzigingen met je arts en vertegenwoordiger. Informeer ook je naasten.
Daar zijn geen kosten aan verbonden.
Nee, je kiest alleen voor de verklaringen die voor jouw belangrijk zijn.
Bij Voor-Morgen kun je vier medisch-gerelateerde wilsverklaringen opstellen. Dit zijn, het Behandelverbod, de Niet-reanimeerverklaring, het Euthanasieverzoek de Zorgwensverklaring.
De Unieke Code staat naast de handtekening op de laatste pagina van je Digitale Wilsverklaring. Met deze code kunnen je artsen en vertegenwoordiger(s) je Digitale Wilsverklaring openen en inzien op :
https://app.voor-morgen.nl/controleren
Bespreek je wensen met je vertegenwoordiger. Zorg er voor dat je vertegenwoordiger ook een kopie van je Digitale Wilsverklaring heeft.
Wij adviseren je jouw naasten te vertellen wanneer er iets verandert in je wensen. je kunt de laatste versie van de Digitale Wilsverklaring ook downloaden en aan hen verstrekken. Dankzij het jaarlijkse abonnement-systeem blijft je laatste versie van je Digitale Wilsverklaring oproepbaar voor diegene aan wie je de Unieke Code hebt verstrekt.
Nee, dat is niet mogelijk. Een Digitale Wilsverklaring is een persoonlijk document. Het gaat om jouw wensen. Jullie stellen allebei zelf een Digitale Wilsverklaring op.
Nee, dat kan niet. Je bent de enige persoon die wijzigingen in de Digitale Wilsverklaring kunt maken.