Waarom Voor-Morgen

Met een Digitale Wilsverklaring ontzorg je jezelf en degenen die je dierbaar zijn.

Stel jouw Digitale Wilsverklaring op Nog vragen? Neem contact op

Waarom Voor-Morgen

Niets is zo ellendig als verrast of overrompeld te worden door de gevolgen onzekere gebeurtenissen. Ziekte en ongevallen leiden regelmatig tot wilsonbekwaamheid. Afhankelijkheid. Stress en zorgen bij naasten, geliefden en artsen.

 “Oh als ik dat eerder had geweten” was een veel gehoorde opmerking.

Ook privé ervaring met familie op het gebied van wilsonbekwaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichters om een praktische oplossing te vinden voor de gevolgen van wilsonbekwaamheid.

Zo had een ouder een handgeschreven wilsverklaring. Die werd door de arts in twijfel getrokken met betrekking tot recentheid en inhoud. Was dit wel het laatste exemplaar? Wat bedoelde mevrouw met de woorden in haar wilsverklaring als “erg en vervelend”? Door de onduidelijkheid is deze mevrouw in een verpleegthuis terecht gekomen, dat was nou precies wat zij wilde voorkomen.

Dat kan allemaal voorkomen worden als er bewustzijn is over wilsonbekwaamheid en een goede oplossing. 

 

 

Was er niet een praktische oplossing?‍

Ja en nee. Omdat de wetgever medische wilsverklaring vormvrij heeft gelaten, is er een groot aanbod van wilsverklaringen ontstaan. Dit varieert van zelfgeschreven briefjes tot formele documenten. Die voldoen niet (meer), daaraan zitten een aantal grote beperkingen en bezwaren.

Deze oplossingen waren als 'muziek opnemen op een cassettebandje' zoals een arts het beschreef.

 

Wat is wijsheid? Wat is gewenst?

Omdat uit te vinden heeft Voor-Morgen met alle betrokkenen, inclusief (huis)atsen,intencivisten, ambulance personeel, POH's etc die uitgebreid gesproken en onderzoek gedaan naar hun wensen!

 

De ‘rode draad’ = digitaal

De opsteller van de wilsverklaring; wilde zelfstandigheid, in eigen tijd en tempo opstellen, een altijd (24/7) bereikbaar en aanpasbaar document, de mogelijkheid in eigen woorden een toelichting te  kunnen schrijven en alle wilsverklaringen in 1 document. Bovendien moest het betaalbaar zijn en liefst in abonnementsvorm. En oh ja, een mondelinge toelichting in de vorm van een video zodat iedereen nog duidelijker wordt wat de wensen zijn.

De vertegenwoordigers;  direct beschikbaar document, zekerheid dat dit ook altijd de 'laatste' is en duidelijkheid mbt de wensen (video). Digitaal en ook direct bruikbaar bij nood!

Artsen en verzorgers; wensten zekerheid over de identiteit, de rechtsgeldigheid en over de laatste versie van de wilsverklaring. Digitaal was ook belangrijk om het over te dragen/mailen en aan het patientendossier te kunnen toevoegen. Maar mn de verduidelijking met de video is van groot belang

Daarom is er de Digitale Wilsverklaring! Van Voor-Morgen!